Co lubi wątroba
Z mgr inż. Urszulą Pierchałą, dietetykiem z Gabinetu Medycznego ZUSANLI w Warszawie rozmawia Magdalena Próchnicka
czytaj więcejZ mgr inż. Urszulą Pierchałą, dietetykiem z Gabinetu Medycznego ZUSANLI w Warszawie rozmawia Magdalena Próchnicka
czytaj więcejTo jarzyna smakoszy, modna jak wszystkie „chrupiące” warzywa. Młoda ma soczysty, masłowaty miąższ, łagodną ostrość rzepy i wszystkie zalety swej niezwykle zdrowej siostry kapusty. Należy ...
czytaj więcejDługotrwałe, niekontrolowane przyjmowanie leków może szkodzić zdrowiu. Nie zdaje sobie sprawy z ryzyka lub bagatelizuje te konsekwencje 31% Polaków.
czytaj więcejZ punktu widzenia fizjologii, człowiek należy do istot wszystkożernych, jednak istnieją grupy społeczne, które z przyczyn kulturowych, etycznych, zdrowotnych czy religijnych ograniczają spożywanie niektórych pokarmów. ...
czytaj więcej